Math Camp 2015

Helgen 14-16 maj 2015 arrangerade Luleå Gymnasieskola ett uppskattat matteläger – Math Camp – för högstadieelever i Norrbotten. Deltagandet var gratis och det var åtta tjejer och nio killar som deltog. Alla visade både stort intresse för och stor förmåga i matematik.

Under lägret varvades problemlösningssessioner med förläsningar och laborationer inom t.ex. algebra, talteori och geometri. Problemuppgifterna var av blandad kompott för att utmana olika förmågor inom olika områden.  Lägret fick en uppskattad internationell touch då en av föreläsarna var en matematikprofessor från Kanada. I programmet fanns det även tid inplanerad för att diskutera med tidigare gymnasieelever från spetsutbildningen i matematik i Luleå (hemliga gästerna).

Arrangörerna, med Anna Wedestig i spetsen, hade även bjudit in en förstelärare i matematik från grundskolan. Detta för att öka dennes insikt i om vilken nivå särskilt begåvade elever i matematik förmår att resonera.

”Utmana” var ledordet för campet och följande citat från en deltagare från årskurs 6 visar att de lyckades.

”Jag tycker att det var jätte kul med math camp och det blev som jag hade tänkt. svårighetsgraden var lagom, och när det blev svårt var det bara kul, för i skolan får jag aldrig utmaningar. Det var också kul att få träffa andra personer som också tyckte om matte, och hoppas det blir ett läger nästa år också.”

Arrangörerna arbetar för att hitta finansiärer för att även kunna driva Math Camp 2016.

För ytterligare information om lägret, kontakta Anna Wedestig, anna.wedestig@skol.lulea.se, gymnasielektor i matematik och koordinator för spetsutbildningen i matematik på Luleå Gymnasieskola.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!