möjligheternas dag 31 oktober 2023

Varmt välkomna till Blekinge Tekniska Högskola och

MÖJLIGHETERNAS DAG

– en dag fylld med aktiviteter för såväl elever som lärare

VI HAR NU FYLLT ALLA ELEVPLATSER OCH KAN INTE TA EMOT NÅGRA EFTERANMÄLNINGAR
– VARMT VÄLKOMNA NÄSTA ÅR

Den 31 oktober samlas ca 100 elever, 35 lärare och 16 föreläsare/ledare/assistenter för att njuta av matematikens underbara värld.  Helt fantastiskt! Nedan finner ni lite info inför konferensen.

PLATS – CAMPUS KARLSKRONA  (Välj ”Hitta till Campus” respektive ”Hitta på Campus Karlskrona”)

PROGRAM ELEVER

PROGRAM LÄRARE


 

MÖJLIGHETERNAS DAG FÖR ELEVER

Vi på Mattetalanger är himla glada att återigen få möjlighet att möta och sammanföra elever med särskild begåvning och intresse för matematik under en dag ledd av  pedagoger som längtar efter att få dyka in i matematikens underbara värld. Alla ledare har  erfarenheter av att utmana särskilt begåvade elever i matematik.

För elever i åk F-3 kör vi 9.00-12.30, för elever i åk 4-6 kör vi 9.00-14.00 och för elever i åk 7-9 kör vi 9.00-15.00. Registrering sker 8.30-9.00.

Lunch och fika ingår.

De yngsta elevernas (åk F-3) aktiviteter leds av Carolina Bergeling, lektor i systemteknik vid BTH och Mattias Eriksson, lektor i matematik och fysik vid BTH . Såväl Carolina som Mattias har tidigare erfarenheter av arbete med särskilt begåvade elever. De har också själva yngre barn och älskar att hitta på utmaningar och bus med dem.

Eleverna i mellanåldern (åk 4-6) möter under dagen Per Gralvik, adjunkt i fysik vid BTH och Malin Bernelf, adjunkt i matematik vid BTH. Per och Malin har under sina tidigare arbetsår på högstadiet/gymnasiet undervisat många särskilt begåvade elever då de exempelvis båda varit ansvariga för spetsutbildningen i matematik i Karlskrona. De har också varit aktiva i andra sammanhang där man erbjudit utmanande matematikundervisning, såsom under pizzamatematik,  tidigare Möjligheternas dag samt i arbete med särskilda grupper för högstadieelever i matematik.

De äldsta eleverna (åk 7-9) utmanas av Johan Richter, docent i matematik vid BTH och Hanne Månsson, adjunkt i fysik vid BTH.  Johan har i sina ungdoms dagar själv deltagit i en matematisk cirkel vid Lunds universitet och liksom Hanne har han arbetat inom spetsutbildning i matematik. Hanne har dessutom tidigare arbetat med matematikgrupper för särskilt begåvade högstadieelever.

Flyer för spridning och information:

Flyer (svart bakgrund) PDF
Flyer (vit bakgrund) PDF

 


 

MÖJLIGHETERNAS DAG FÖR LÄRARE

– en konferens om utmanande och inspirerande undervisning i matematik för grundskola och gymnasium

Konferensen äger rum 9.00-15.30. Registrering sker 8.30-9.00.

I år är fokus på hur vi som lärare kan använda utmanande matematikuppgifter för att stimulera varje elev att nå sin fulla potential. Efter inledande presentationer om framgångsrika undervisningsmetoder får ni under workshopsliknande former tillsammans pröva på koncepten. Under arbetspassen görs indelning efter undervisning för tidigare respektive senare årskurser. Vidare får ni ta del av en presentation om Intize mentorsprogram för särskilt matematikbegåvade elever. I samband med detta får ni följa en online-session där elever tar sig an utmanande uppgifter under ledning av en mentor.

Inbjudna föreläsare:

Ulrica Dahlberg, gymnasielärare och forskare, NCM. Föredragstitel: Kängurun – matematikens hopp.

Svetlana Iantchenko, prisbelönt gymnasielärare och matematiker, Malmö Borgarskola. Föredragstitel: Opponering i klassrummet

Lunch och fika ingår.

Flyer för spridning:

Flyer (svart bakgrund) PDF
Flyer (vit bakgrund) PDF

Mattetalanger