Mattebloggar och mattegodis

Spännande lektionsupplägg, finurliga elevkommentarer, utmanande matematikproblem och ett stort mått av engagemang som smittar – här hittar ni länkar till mattebloggar och mattewebsidor som inspirerar!

Fattar snabbt – särskilt begåvade elever, fördjupning i matte: Hemsidan har för avsikt att sprida uppgifter som kan användas för att utmana särskilt begåvade elever.  Arbetet drivs av Lotta Hambraeus, som arbetar som lärare på  Näsbydalskolan (åk 6 – åk 9) i Täby.

Lärportalen- problembanken åk7-9: Skolverkets modul för problemlösning inom matematiklyftet.

Lärportalen- problemlösning gymnasiet: Problembank med utmanande problem för Skolverkets modul Undervisa matematik utifrån problemlösning

Matemagi: En webssida och blogg som tar läsaren med på en resa för att upptäcka magin i matematiken. Här kan du läsa om olika inspirerande betraktelser och få spännande litteraturtips. Du kan även ta del av bloggen som på ett fängslande sätt tar upp ”Vad ska vi ha det här till?”

Matematisk nyfikenhet: Sidan är skapad av professor emeritus Håkan Lennerstad och här finner du bilder och idéer som öppnar upp matematikens fascinerande värld. Se exempelvis matematikens periodiska system.

Mattebloggen – lite roligare matematik: Bloggen drivs av Valentina Chapovalova som på heltid arbetar med att skapa utmanande matematiklektioner. Bloggen är riktad till alla som är intresserade av rolig och extra utmanande matematik.

 

 

Mattetalanger