Mattebloggar och mattegodis

Spännande lektionsupplägg, finurliga elevkommentarer, utmanande matematikproblem och ett stort mått av engagemang som smittar – här hittar ni länkar till mattebloggar och mattewebsidor som inspirerar!

Fattar snabbt – särskilt begåvade elever, fördjupning i matte: Hemsidan har för avsikt att sprida uppgifter som kan användas för att utmana särskilt begåvade elever.  Arbetet drivs av Lotta Hambraeus, som arbetar som lärare på  Näsbydalskolan (åk 6 – åk 9) i Täby.

Lärportalen- problembanken åk7-9: Skolverkets modul för problemlösning inom matematiklyftet.

Lärportalen- problemlösning gymnasiet: Problembank med utmanande problem för Skolverkets modul Undervisa matematik utifrån problemlösning

Matematisk nyfikenhet: Sidan är skapad av professor emeritus Håkan Lennerstad och här finner du bilder och idéer som öppnar upp matematikens fascinerande värld. Se exempelvis matematikens periodiska system.

Mattebloggen – lite roligare matematik: Bloggen drivs av Valentina Chapovalova som på heltid arbetar med att skapa utmanande matematiklektioner. Bloggen är riktad till alla som är intresserade av rolig och extra utmanande matematik.

 

 

Mattetalanger